Proč dnes se nelze seznámit na na seznamovacích portálech?

Většina žena a mužů se jde seznamovat na seznamovací portály jen z donucení, ale i když by tam nejraději nebyli, tak přeci se tam jdou přihlásit a jdou to zkusit. Po krátké době ovšem zjistí, že ani tady v těchto prostorách se nemohou seznámit. Co je tím hlavním důvodem?

  Důvody, proč se nelze seznámit

Důvodů je hned několik. Tím hlavním je skutečnost, že muži si myslí, že seznamování na seznamovacích portálech bude daleko jednoduší, než oslovit a seznámit se s ženou třeba v kině, v knihovně, na chodníku nebo ve večírku anebo v nákupním středisku. Oslovení žen na seznamovacích portálech je úplně stejné jako ve skutečnosti a není to snadná disciplína, jak na první pohled se může zdát. Jedinou výhodou je, že na seznamovacích portálech muž ví již dopředu, že ženy, které na nich jsou, tak se chtějí seznámit. Ovšem ani to není pravidlem, jak si ukážeme níže.

Žena píše jako první?

Na seznamovacích portálech oproti reálné skutečnosti ženy jsou daleko více aktivní, a nejen že se nabízejí mužům nepřímo, ale i sami vyvolávají umělý zájem o svoji osobu. Ráno napíše žena „Všem krásné ráno“ nebo „Jste taky v práci jako já?“ anebo „Pěkný prodloužený víkend“. A tím nepřímo říká, napište mi někdo a oslovte mě. Volá, muži, já se chci seznámit. A co udělají muži, jen napíší do skupiny komentář „Hezké ráno i tobě“.

Ženy, když vidí, že nepomáhá nepřímo takto oslovit muže, tak trošičku přitvrdí a napřímo napíší „Od pondělí do středy jsem služebně v Praze, chce se někdo seznámit?“ nebo ještě víc osobněji a příměji „Je mi 36 let a jsem ze středočeského kraje a hledám k sobě milého a sympatického partnera“. Tady již žena křičí, na celé kolo, a říká si sama pro sebe „Tak kde jste chlapi, já už nevím, co bych měla udělat více“. A co udělají muži? Místo aby ji napsali soukromou zprávu, tak opět do veřejné skupinky napíší komentář „Ahoj, sluší ti to, ozvi se krásko“. V tom okamžiku, když ženy vidí takové to komentáře a odpovědi, tak ten muž u nich skončil. V jejích očích přeci muž oslovuje ženu, a ne žena muže, ona pro to tedy již více udělat nemohla.

Skupina si žije svým životem

Pokud žena vidí, že i když se nabízela mužům, že hledá vztah a oni na ni ve většině nereagují, tak sice skupinku na seznamovacích portálech neopustí, ale stane se součástí umělého výtvoru, kdy skupinka na seznamovacích portálech si žijí již jen svým životem. „Ahoj skupinko, jak se máte?“ nebo „Jak slavíte Vánoce?“, tímto již skupinka se od poutává od reálného seznamování a již si jen žije svým životem. Seznamování přechází do ústraní a její členové se jen vzájemně podporují v tom, že přeci není možné se v této době seznámit a začínají přicházet komentáře „Je tady vůbec někdo, kdo se chce seznámit?“.

Opravdu tykání? 

Úředním jazykem seznamovacích portálů a seznamovacích skupinek je tykání. Proč tykání, když se ti lidé přeci neznají? Tykání podporuje skutečnost, že muži a ženy na seznamovacích portálech jsou si blíže, i když nemají žádný vztah a že v tom přeci nejsou sami, a i ostatní jsou sami. Velká chyby a omyl. V tykání není vidět ten patřičný potřebný odstup a respekt muže vůči ženě, který žena očekává.

 „Ahoj, jak se máš?“  

K všeobecného okamžitého tykání se velmi jednoduše přechází i při oslovení, kdy muž neznámé ženě napíše „Ahoj, jak se máš?“. Co si o tom myslí žena? Žena ihned zařadí muže do skupiny neschopných a ani mu neodpoví. Proč? Již jen v těch dvou slovních uskupeních muž napřímo ukazuje ženě, že je bez invence a že žena se s ním bude v životě nudit. V očích ženy muž přenesl veškerou zodpovědnost již tady i při oslovení na ženu, aby tedy ona jej oslovila a začala ten rozhovor. O muži to vypovídá, že kdyby s ním žena měla vztah a třeba v budoucnu i založili rodinu, tak veškerá zodpovědnost zůstane jen a jen na ni. A o svoji rodinu se bude starat pouze ona.

Některé ženy dokonce pod vlivem těchto oslovení a pokud se sami odhodlají a napíší jako první do skupinky nebo na seznamovací portály, tak začnou „Jmenuji se Petra, je mi 43 let a jsem z okolí Brna. Předem upozorňuji a rovnou se omlouvám, že neodpovídám na zprávy, které začínají „Ahoj, jak se máš?“. Je ta žena namyšlená nebo ne? Pokud to není manipulátorka, o kterých vám napíšu v dalším článku, tak se jedná jen o předem připravenou obranu oproti mužům, kteří ženy všeobecně nezajímají a vyfiltrují si je ihned.

Vířivky

Posledním důvodem, kdy jsou muži a ženy trošku i již znechuceni je fakt, že na seznamovacích portálech a v seznamovacích skupinkách jsou ženy, které se ale vůbec nechtějí seznamovat. A co tam tedy chtějí? Příkladů je hned několik, tím prvním jsou ženy, které doma mají sice partnera, ale již je to s ním nebaví, ale nejsou si jisté, jestli chtějí udělat ten závažný krok a rozejít se s ním. Tak jdou prozkoumat terén a podívat se, jak se dne vlastně seznamuje. Druhým příkladem jsou ženy, co mají vztah a jsou vcelku spokojené a jen se baví a tráví čas tím, že pozorují muže a ženy, jak se seznamují a přidávají své komentáře. Posledním příkladem jsou ženy, které sice doma nemají žádného partnera, jsou samy, ale mají dilemata, jestli ten vztah, co před časem ukončily, jestli náhodou neudělaly špatně a přešlapují na místě. Ovšem k tomu, aby se ujistily, jestli udělaly správné rozhodnutí, že se s bývalým partnerem rozešly, tak potřebují srovnání, a to se jim nabízí na seznamovacích portálech.

 Jak se tedy seznámit?

Chcete-li se dozvědět, jak ženu správně a účinně oslovit, absolvujte moje školení a semináře a přihlaste se ještě dnes na nejbližší moje akce na www.jakziskatzenu.cz
je školení a semináře a přihlaste se ještě dnes na nejbližší moje akce na www.jakziskatzenu.cz